Editor de Bunuri Editor de Bunuri

Revenire la pagina anterioara

Zilele de Informare/Consultanță pe teme legate de pensiile comunitare (Roma, Italia, 28.11.2022)

În data de 28 noiembrie 2022, o delegație a Casei Naționale de Pensii Publice va participa la Zilele de Informare/Consultanță pe teme legate de pensiile comunitare, eveniment care va fi organizat sub patronajul Ambasadei României, la Roma, în sediul Ambasadei. CNPP va fi reprezentată la evenimentul menționat anterior de către domnul Daniel BACIU, Președinte CNPP, doamna Maria Luiza SOCOL-FLORESCU, Director, Direcția Relații Internaționale și doamna Narcisa Laura ILIE, Director Adjunct, Direcția Relații Internaționale. Acest tip de eveniment este de interes atât pentru membrii comunităţii româneşti din Italia, cât şi pentru reprezentanţii instituţiilor/asociaţiilor/patronatelor implicate în constituirea şi stabilirea drepturilor de pensie ce revin din cele două state membre, aşa cum a fost dovedit din practica anterioară.
 
Conceptul acestei reuniuni pornește pe de o parte de la necesitatea de a avea un prim contact direct cu persoanele care sunt în apropierea vârstei de pensionare și nu cunosc procedura de urmat, cât și cu persoanele care au cereri de pensionare și se află în așteptarea primirii unui răspuns din partea instituțiilor competente implicate. Această acțiune organizată de către Ambasada României în Republica Italiană poate contribui la identificarea unor soluții concrete pentru optimizarea situației pensiilor comunitare derulate la nivel bilateral, româno-italian. De asemenea, acest eveniment ar putea contribui la creșterea încrederii cetățenilor în instituții și la optimizarea relațiilor bilaterale.
 
Acest eveniment este important pentru comunitatea română din Italia, având în vedere ultimele statistici care arată că în Italia se află cea mai mare comunitate de români.
 
Cu aceasta ocazie vor fi abordate urmatoarele subiecte:
✔️ Rolul și atribuțiile CNPP
✔️ Sistemul public de pensii din România și categoriile de pensii acordate
✔️ Beneficiile acordate pensionarilor în anul 2022
✔️ Pensii comunitare: regimul de depunere a cererii, întocmirea dosarului de pensie comunitară, instituţiile cu competenţă în domeniu, persoanele de contact etc.
 
Informatii suplimentare se pot gasi la urmatoarea adresa:
 
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid035ELYM6fiNQ8qWbuWc9fQCAhUqgoQe4dsnsPso1qLswqKDRYRXNqkYC5D9WWXBvaVl&id=100064369854281