Editor de Bunuri Editor de Bunuri

Revenire la pagina anterioara
« Înapoi

Comunicat de presă referitor la acordarea biletelor de tratament în anul 2024

Comunicat de presă

Pentru a veni în sprijinul pensionarilor și al celorlalte categorii de beneficiari care pot solicita bilete de tratament balnear, Casa Națională de Pensii Publice anunță că prima serie de bilete, asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, începe în data de 19 februarie 2024.

Lista stațiunilor și prețul integral al biletelor de tratament asigurate prin SC TBRCM SA, care se aplică pentru anul 2024, sunt afișate pe Portalul CNPP https://www.cnpp.ro/lista-statiunilor-si-tarifele-pentru-biletele-de-tratament.

Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Criteriile de acordare a biletelor de tratament pentru anul 2024 și modelul de cerere pentru acordarea acestor bilete se regăsesc la adresa https://www.cnpp.ro/criterii-acordare-bilete-de-tratament.

Pot solicita bilete de tratament pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maxim 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Reamintim că acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor îndreptățite, în limita numărului de locuri asigurate prin unitățile aflate în proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alți operatori economici de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

La cele 60.420 de locuri se vor adăuga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat, bilete de tratament balnear contractate cu alți operatori economici de profil, după încheierea unor contracte subsecvente, în baza unui nou acord cadru.

Numărul biletelor de tratament balnear contractate cu alți operatori economici va fi anunțat, ulterior, prin postarea pe Portalul CNPP.

Vă așteptăm, cu drag, să depuneți cererile dumneavoastră la casa teritorială de pensii de care aparțineți.

Biroul de presă                                                                                       02.02.2024